Čo znamenajú ostatní diváci v príbehu Facebooku? — 2022

Zobrazuje sa vám, že si tento príbeh na Facebooku pozrela 1 ďalšia osoba?



Tu je celá veta , 1 ďalšia osoba zobrazila tento príbeh. Keďže bol zdieľaný verejne, videl ho osoba, s ktorou nie ste priatelia.



Späť 28. marca 2017 Facebook spustil príbehy, v ktorých môžu používatelia nahrať fotografiu alebo video (ktoré trvá 24 hodín), aby ich videli ich priatelia.



Je to podobné ako Snapchat Stories (pôvodný tvorca Stories).



V priebehu rokov sa do rozbehnutého vlaku dostali aj iné platformy sociálnych médií ako YouTube, LinkedIn, Twitter a ďalšie.



Pomocou príbehov môžu používatelia bez problémov zdieľať okamih svojho života so svojimi priateľmi a rodinou.

Používatelia môžu tiež skontrolovať, kto si pozrel ich príbehy, v zozname svojich divákov.

V zozname divákov sa však vyskytujú niektoré mätúce výrazy, ako napr Iní diváci na Facebook Stories.

Ak ste sa s týmto pojmom náhodou stretli (napr. tento príbeh si prezeralo x ďalších ľudí), možno vás zaujíma, čo to znamená.

Na konci dňa chcete vedieť, kto videl vaše príbehy.

V tomto článku sa dozviete, čo znamenajú ostatní diváci v príbehoch Facebooku, ako ich zobraziť a ďalšie.

  1. Čo znamenajú ostatní diváci na Facebooku?
  2. Ako vidieť ostatných divákov na Facebooku
  3. Ako sa zbaviť iných divákov na Facebooku
  4. Znamená to Iní diváci, že som zablokovaný?
  5. Záver

Čo znamenajú ostatní diváci na Facebooku?

Iní diváci sú ľudia, ktorí si pozreli váš príbeh ktorí s vami nie sú priatelia na Facebooku.

Ak sa napríklad hovorí, že tento príbeh si pozrelo 5 ďalších ľudí, znamená to, že váš príbeh si pozrelo 5 ľudí, s ktorými nie ste priatelia.

Ostatní diváci sa zobrazia iba vtedy, ak ste zmenili svoje nastavenie súkromia príbehu na Facebooku.

V predvolenom nastavení bude nastavenie ochrany osobných údajov vášho príbehu nastavené iba na priateľov.

Priatelia iba znamenajú, že váš príbeh môžu zobraziť iba vaši priatelia na Facebooku.

Ak ste náhodou zmeniť na Verejné , ktokoľvek na Facebooku alebo Messengeri bude môcť vidieť váš príbeh.

Ako už bolo povedané, ak si váš príbeh pozrie niekto, kto nie je vaším priateľom na Facebooku, bude zaradený medzi ostatných divákov.

Ak ste zmenili nastavenie ochrany osobných údajov svojho príbehu na Verejné, ľudia, s ktorými nie ste priatelia na Facebooku, budú môcť zobraziť vaše príbehy.

Títo používatelia sú zaradení do kategórie Iní diváci a ich profily neuvidíte.

Je iróniou, že používatelia v časti Iní diváci sú anonymní.

K dispozícii je tiež nastavenie ochrany osobných údajov s názvom Vlastné, kde si môžete vybrať, kto môže zobraziť váš príbeh.

Ak chcete svoj príbeh ukázať iba a vybraná skupina priateľov , môžete vybrať túto možnosť.

Toto nastavenie však neumožňuje verejnosti vidieť váš príbeh, takže ostatní diváci sa nezobrazia.

Ako vidieť ostatných divákov na Facebooku

Facebook nezobrazuje profily Iných divákov.

Bohužiaľ, ty nevidím Ostatní diváci na Facebooku.

Podľa Facebooku, ak je nastavenie ochrany osobných údajov vášho príbehu nastavené na verejné, môžete vidieť iba sledovateľov, ktorí si pozreli váš príbeh, ale nie ich konkrétne mená.

Ak je nastavenie ochrany osobných údajov vášho príbehu na Verejné, každý si bude môcť zobraziť váš príbeh.

Ľudia, ktorí si pozreli váš príbeh že nie ste priatelia s na Facebooku bude uvedený v časti Iní diváci.

Ich mená však budú anonymné.

Inými slovami, používatelia v časti Iní diváci bude skrytý od teba.

Toto obmedzenie mnohých používateľov nepotešilo, pretože nemôžu vidieť, kto sú ostatní diváci.

Existuje dokonca a petícia (vytvorila Wendy Williams) ktorý vyžaduje, aby Facebook ukázal Iným divákom.

Môžeš podpísať petíciu ak podporíte zmenu.

Ako sa zbaviť iných divákov na Facebooku

Otvorte aplikáciu Facebook > profil > pridať príbeh > pridať fotografiu/video > súkromie > priatelia.

Ak sa chcete zbaviť Iných divákov na Facebooku, musíte to urobiť zmeňte súkromie svojho príbehu na Priatelia keď nabudúce uverejníte príbeh.

Dôvod, prečo sa vo vašich zobrazeniach príbehov na Facebooku zobrazujú Iní diváci, je ten, že ste zmenili nastavenie ochrany osobných údajov vášho príbehu na Verejné.

Ak ste zmenili nastavenie ochrany osobných údajov svojho príbehu z Priatelia na Verejné, používatelia, ktorí nie sú vašimi priateľmi na Facebooku, budú môcť vidieť váš príbeh.

Títo používatelia budú kategorizované pod Iní diváci (napr. 1 ďalšia osoba si pozrela tento príbeh).

Ak chcete zabrániť cudzím ľuďom v prezeraní vašich príbehov, musíte upraviť nastavenia ochrany osobných údajov.

Tu je podrobný návod, ako sa môžete zbaviť Iných divákov v aplikácii Facebook:

  1. Prejdite na svoj profil na Facebooku > Pridať príbeh.
  2. Pridajte fotku/video.
  3. Klepnite na Súkromie v ľavej dolnej časti obrazovky.
  4. Zmeňte nastavenie ochrany osobných údajov na Priatelia.

Poznámka: Toto nastavenie stačí zmeniť iba raz.

Po zmene nastavenia ochrany osobných údajov na Priatelia môžu byť príbehy, ktoré uverejníte v budúcnosti vidieť iba vaši priatelia.

Inými slovami, ľudia, ktorí s vami nie sú priatelia, nemôžu vidieť vaše príbehy.

Preto to zabráni ostatným divákom, aby sa zobrazovali vo vašich zobrazeniach príbehu.

Znamená to Iní diváci, že som zablokovaný?

Ak vás niekto zablokuje hneď po zhliadnutí vášho príbehu, jeho profil bude skrytý a vo vašich zobrazeniach príbehu uvidíte 1 diváka.

Áno, Iní diváci na vašom príbehu na Facebooku môže znamenať že ste zablokovaný.

To je však mimoriadne nepravdepodobné.

Ostatní diváci sú ľudia, ktorí si pozreli váš príbeh a s ktorými nie ste priatelia na Facebooku.

Keď vás zablokujú na Facebooku, nebudete môcť vidieť príspevky, príbehy danej osoby a budete odstránení ako priateľ.

Daná osoba tiež nemôže vidieť vaše príspevky alebo príbehy.

Ak však daná osoba videla váš príbeh a zablokoval vás hneď potom , namiesto toho uvidíte 1 diváka vo vašich zobrazeniach príbehu.

Neuvidíte meno osoby.

Ak vás daná osoba odblokuje, pridá si vás na Facebooku a vy to prijmete, jej meno sa znova objaví vo vašich zobrazeniach príbehu.

Táto teória bola testovaná pomocou 2 účtov a je dokázané, že je pravdivá.

Záver

Vedieť, kto si prezeral vaše príbehy, je dôležité z dôvodov ochrany súkromia a bezpečnosti.

Bohužiaľ, ak ste zmenili nastavenie ochrany osobných údajov na verejné, nebudete môcť vidieť ľudí, ktorí si prezerali vaše príbehy, s ktorými nie ste priatelia na Facebooku.

Facebook ešte nezobrazil, kto sú ostatní diváci, takže môžete vidieť iba svojich priateľov, ktorí si pozreli váš príbeh.

Tu sú hlavné jedlá z clanku:

  • Ak ste zmenili nastavenie ochrany osobných údajov svojho príbehu na Verejné, každý na Facebooku a Messengeri môže vidieť váš príbeh.
  • Iní diváci sú ľudia, ktorí nie sú vašimi priateľmi na Facebooku.
  • Iní diváci nevidíte, pretože ich Facebook zámerne skryl.
  • V prípade, že vás niekto zablokuje hneď po zhliadnutí vášho príbehu, uvidíte vo svojich zobrazeniach príbehu 1 diváka, pretože jeho profil vám bude skrytý.

Celkovo vzaté, je vysoko odporúčané že ste si nastavili súkromie na Priatelia.

V opačnom prípade si váš príbeh budú môcť pozrieť cudzinci a vy nebudete vedieť, kto sú.